ÇELİKHAN DEVLET HASTANESİ BÖLGEDE SAĞLIKTA BİR İLKE DAHA İMZA ATTI

1.PNG

ÇELİKHAN DEVLET HASTANESİ
                                                                  BÖLGEDE SAĞLIKTA BİR İLKE DAHA İMZA ATTI

Çelikhan Devlet Hastanesi, Ülke genelinde yaklaşık 1200 Hastaneden sadece 20 hastanede bulunan, tüm verilerin dijital ortamda işlenmesini ve görülmesini sağlayan sistemi bünyesinde hizmete koyarak, Adıyaman’da Devlet Hastaneleri arasında bir ilke imza attı.

Bu başarıyla, Türkiye’deki yaklaşık 1200 hastane içinde ilk 20 sağlık kuruluşu arasında yer almaya hak kazanan Çelikhan Devlet Hastanesi’nin “Dijital ve Güvenli Hastane” olduğu tescillendi.

Hastanemiz, HIMSS ve Medipol Üniversitesi iş Birliğiyle Eski Değerlendirmelerden Farklı Olarak Yerinde Gözlem ve Değerlendirme Sonucu Akredite Edilen 5. Hastanedir.

Elektronik Medikal Sağlık Kaydı Adaptasyon Modeli (HIMSS EMRAM) olarak adlandırılan sistemin hastanelerimize entegre edilmesinin amacı teknolojiyi, hasta güvenliği ve sağlık bakım kalitesini yükseltecek şekilde kullanmak.

Çelikhan Devlet Hastanesi'nde başlattığımız dijital hastane çalışmaları sonunda, HIMSS Analytics ve Medipol Üniversitesi Adına yerinde değerlendirme yapmak üzere hastanemizi 11.09.2017 tarihinde ziyaret eden HIMSS Türkiye Koordinatörü Suna KIRDAĞ ve HIMMS Bölge Sorumlusu Esra KIZILKAYA ile Genel Sekreterliğimiz ve bölgemizdeki Devlet Hastanelerimizin Yöneticilerinin ve diğer misafirlerin katıldığı toplantıda bir sunum yapıldı. Sunumda, Hastanenin HIMSS EMRAM Seviye 6 geçiş aşamasında yaşanan tecrübelerini ve geçiş sonrasındaki kazanımları Çelikhan Devlet Hastanesi Başhekimi tarafından anlatıldı.

HIMSS EMRAM 6 Sertifikası ile Çelikhan Devlet Hastanesi tamamen dijitalleşti.

Muayene işlemi sonrası doktoru tarafından yataklı tedavi kararı alınan hastanın, hastaneye yatış işlemi anından taburcu edilinceye dek kendisine uygulanan tüm sağlık müdahaleleri ve prosedür işlemleri tamamen dijital ortamdaki sisteme kayıt ediliyor. Kağıt kullanımı ortadan kaldırılıyor. Hastaların tedavi takibi tamamen dijital ortamda gerçekleşiyor. Sistem doktor ve hemşirelerin tedavi sırasında hata yapmalarının önüne geçerek, hasta memnuniyeti ve güvenli tedavi hizmetinin tam anlamıyla hayata geçmesini sağlıyor.

2013 yılından itibaren Hastanemiz binasında hem fiziki hemde bilişim teknolojileri nispetinde yapılan yoğun çalışmalar meyvesini verdi.Yapılan değerlendirme sonucunda Çelikhan Devlet Hastanesi 11 Eylül 2017 tarihi itibari ile Uluslararası HIMSS Analytics Stage 6 akreditasyon belgesini almaya hak kazandı.Takip eden süreç içerisinde birileri ve son aşama olan HIMSS Analytics Stage 7 akreditasyonu için çalışmalar tüm hızıyla devam edecek.